Vozd In Traffic:: Нискочестотно пътуване из земята на истинските сърца
Vozd In Traffic свирят на 31.08.2007 в клуб "Пъзел", гр. Пловдив, ул. “Братя Пулиеви” No. 1

Vozd In Traffic са едно многолюдно и многолико племе приятели и съмишленици, които от време на време се събират да правят музика заедно, да се посмеят на живота, да се надсмеят над кахърността на дните и да се доближат всеки до своята истина. Няколко пъти седмично в репетиционната им зала се случват дълги и усмихнати джем сешъни в най-разнообразни състави и конфигурации от музикални иструменти. Част от трафикантите са утвърдени и признати музикални изпълнители, свирили през годините в някои от най-интересните подземни и надземни джаз и рок групи и проекти в България. Но всъщност повечето са цинично щастливи и свободомислещи музикални аматьори, необременени от консервирани правила и потребности за доказване на попрището на професионалната музикална сцена.

Силно вярват, че с цената на всичко Музиката трябва да бъде и да си остане онази наивно чиста форма на изкуство, онази детска откровеност в общуването, онзи необясним прилив на енергия, който всеки е усещал поне веднъж в живота си в моменти на искреност и космическа хармония. Силно вярват, че музиката се опорочава, когато се възприема и фабрикува като средство за борба с “конкуренцията” („професионалното” „надсвирване” в кръчмите, наречени „клубове”) или като оръжие за преодоляване на някакви лични слабости (примерно, мечтата на пъпчивия младеж, който си купува китара, за да стане известен и със славата да си купи любов?).

Vozd In Traffic свирят стилно, но не и стилово. Искат да свирят само онова, което е в душите и сърцата им - само онези космически трептения, които преминават през тях като през струни, за да бъдат предадени на другите. Но както е устроен светът, винаги ще има хора, които биха се чуствали некомфортно, ако собственото им въприятие не е щамповано с етикети за стил, затова трафикантите се чувстват длъжни да отговорят и на въпроса – „Какъв стил музика изпълнявате”? Ето и отговора на Vozd:

- Най-близките етикети, подходящи за музиката на Vozd In Traffic, са дъб, джаз, реге, фънк, гръндж и... на моменти може би траш-джаз. Ние правим музика основно за наше собствено забавление и радост, заради красотата на момента, заради доброто взаимно усещане със съмишлениците ни – нашата малка, но вярна публика. Стремим се към максимална свобода на изразните средства, импровизация, стигаме докрай в шумния грохот на водопадите, в тихите, застинали моменти на съзерцание, в свръхестественото търсене на истината, на безвремието, докато всеки от нас постигне онова рядко срещано искрено и дълбоко чувство на щастие и мир със себе си.

Повече за Vozd In Traffic на:

www.urbanium.net/vozdintraffic
www.myspace.com/vozdintraffic

go higher...Copyright © 2007 Vozd In Traffic ® p.m.b.m. records ®